La fel ca si interviul de angajare, demisia reprezinta doar un nou inceput, un nou pas in cariera ce trebuie facut si el cu multa inteligenta si eleganta.
Chiar daca nu pleci cu amintiri tocmai placute de la ultimul loc de munca, asta nu inseamna ca trebuie sa te certi cu toata lumea, pe utima suta de metri, ci din contra, trebuie ramai in relatii cat mai bune cu fostii colegi si seful, pentru binele tau, in primul rand, nu pentru al lor, scrie revista Forbes.
Pregateste-ti terenul pentru retragere
Cu ceva vreme inainte sa-ti dai demisia, trebuie sa-ti aranjezi iesirea din proiectele importante sau care depind in mod deosebit de tine.
Cinci moduri de a scapa de frica de locul de munca
Gaseste si promoveaza colaboratori ce iti pot continua cu succes munca si nu te mai implica in proiecte pe termen lung sau noi initiative.
Elibereaza-ti biroul treptat
Unele companii insista ca angajatii demisionari sa plece chiar in ziua in care si-au depus demisia, ori sa le restrictioneze accesul la computer sau alte bunuri ale companiei, ce pot contine si lucruri personale.
Cel mai bine este sa-ti faci bagajele din vreme, cat mai discret, si sa-ti recuperezi toate informatiile pe care n-ai vrea sa le lasi pe computerul de serviciu, inainte sa afli ca mai ai 10 minute sa-ti eliberezi biroul.
Gaseste-ti timp pentru discutia cu seful
Vestea plecarii tale din companie ar putea fi primita mai greu decat ti-ai imagina, mai ales daca ii spui sefului ca demisionezi abia cand ii pui cererea in fata, sau cand ii strigi din usa ca nu mai lucrezi pentru el.
Cum scapi de influenta unui sef toxic?
La despartirea de companie ar trebui sa te porti la fel ca la interviul de angajare. Fa-ti timp si stai de vorba cu seful tau, cu usile inchise, pentru a-l anunta