Guvernul urmează să aprobe, astăzi, proiectul Legii educaţiei naţionale, într-o şedinţă extraordinară, pentru a-l înainta Parlamentului spre dezbatere şi adoptare, informează Agerpres.
Proiectul a fost analizat de Executiv, în primă lectură, pe 17 martie, la şedinţa de guvern de la Iaşi, textul fiind lansat atunci în dezbatere publică, pentru două săptămâni.
Sindicatele din învăţământ au cerut în repetate rânduri prelungirea dezbaterii publice cu încă două săptămâni, însă, la expirarea termenului iniţial de aprobare în guvern, la solicitarea Ministerului Educaţiei, premierul Emil Boc a decis, în 31 martie, să-i mai acorde un răgaz de o săptămână pentru a îngloba în proiectul Legii educaţiei naţionale propunerile desprinse din dezbaterea publică şi pentru a obţine avizul Consiliului Legislativ pentru document.
După expirarea şi a noului termen, pe 7 aprilie, Guvernul a decis să mai amâne o dată aprobarea proiectului, pentru şedinţa extraordinară de luni, 12 aprilie.
Noul proiect al Legii educaţiei propus în dezbatere publică de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prevede o programă aerisită, evaluări periodice, competenţe în locul acumulării de informaţii, includerea clasei a IX-a în gimnaziu, deschiderea unui cont educaţional reprezentând sprijinul acordat de stat pentru exercitarea dreptului la educaţie permanentă, susţinere financiară pentru elevii săraci în perioada liceului.
F.A. Guvernul urmează să aprobe, astăzi, proiectul Legii educaţiei naţionale, într-o şedinţă extraordinară, pentru a-l înainta Parlamentului spre dezbatere şi adoptare, informează Agerpres.
Proiectul a fost analizat de Executiv, în primă lectură, pe 17 martie, la şedinţa de guvern de la Iaşi, textul fiind lansat atunci în dezbatere publică, pentru două săptămâni.
Sindicatele din învăţământ au cerut în repetate r