Cele mai multe spaţii comerciale nefolosite se află în Centrul Civic. Tot ce s-a început acolo a dat faliment, indiferent că a fost vorba de restaurante, magazine de diverse specialităţi, supermarketuri. Nu a mers nimic, deşi ar fi trebuit, în mod normal, să duduie. Apropierea de Ditamai Casa Poporului, punct obligatoriu pentru orice turist străin şi român, ar fi presupus o înflorire a cafenelelor. Chiar proximitatea Ministerului Finanţelor, a CNA-ului sau a parchetului General ar fi trebuit să asigure un oareşce dever pentru negustoriile din jur. Nici vorbă. Nu s-a legat nimic, iar ceea ce putea fi o promenadă (pe o parte -dus, pe alta-întors) pentru bucureşteni şi turişti se dovedeşte total necirculată. CEauşescu a fost înfrînt, viziunea sa de urbansim nu ţine, Centrul Civic e un loc neprietenos, cu aer, încă, nord-coreean. Ce se poate face? Habar n-am, nu mă ocup cu asta. Eu doar constat.
După cum am constatat azi, într-o plimbare de după-masă, cu un grup de prieteni dragi, că, deşi încă e un şantier murdar, Centrul Istoric duduie de lume, de terase, de restaurante, cafenele, pub-uri foarte îmbietoare. Capacitatea la care lucrează acum Centrul Istoric este cam la o treime, există zone impracticabile, mizere, insalubre, pline de gunoaie pe lîngă care, uneori, eşti silit să treci ca să ajungi în zonele şic. Şi, cu toate acestea, e un zumzet plăcut, iar dacă faci un efort de imaginaţie poţi vedea, în unele locuri aceeaşi atmosferă din oraşele vechi şi restaurate din Europa. Mai e foarte m ult de făcut, dar deja pariul cu Centrul Istoric este căştigat, după cum cel cu Centrul Civic este pierdut.
În meciul Istoria contra Ceauşescu scorul este 1 la zero. Rezultat final!
Cele mai multe spaţii comerciale nefolosite se află în Centrul Civic. Tot ce s-a început acolo a dat faliment, indiferent că a fost vorba de restaurante, magazine de diverse speciali