Muzeul de Ştiinţele Naturii este deschis de marţi până duminică, iar expoziţia este organizată la subsolul clădirii. Sucevenii pot să vadă papagali Rosella, porcuşori de Guineea, peruşi regali sau veveriţe americane.
O colecţie numeroasă de rozătoare, păsări exotice şi o iguană îi aşteaptă pe suceveni la vivariul Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava, în fiecare zi, mai puţin lunea. Expoziţia permanentă, organizată la subsolul muzeului, atrage zilnic zeci de vizitatori.
„Animalele au fost achiziţionate încă de acum trei ani, în toamna anului 2007, de la o firmă băcăuană şi au fost aduse aici, unde am organizat vivariul. Vietăţile s-au adaptat spaţiului în care au fost aduse fără a crea probleme şi-i încântă pe toţi care ne calcă pragul“, a spus Maria Zamă, conservator botanic în cadrul muzeului.
Papagalii, cei mai iubiţi
Cu pene multicolore şi ciripit strident, papagalii, peruşii şi canarii îi atrag pe toţi cei care ajung la ei în vizită.
Alături de păsări, mai sunt prezente câteva exemplare de chinchilla, între care şi o femelă care are grijă de puiul ei, porcuşori de Guineea şi veveriţe americane. Papagalii Marele Alexander şi Micul Alexander, care provin din estul Africii, Guineea, sudul Mauritaniei şi Sudanului, sunt cei mai îndrăgiţi de către copii. Însă nici papagalii Agapornis, Nimfă, Rosella sau de Amazon nu se lasă mai prejos. Papagalul Rosella este vestit pentru penajul său de un colorit fascinant, fiind o pasăre de companie des întâlnită şi îndrăgită. Dacă păsările sunt cele mai gălăgioase, cea mai liniştită este o iguana verde care stă singură într-un vivariu transparent.
Sute de vizitatori
Cei mai fideli vizitatori sunt bunicii care îşi aduc nepoţeii să vadă necuvântătoarele.
„Copiii şi bunicii sunt clienţii noştri fideli. Vin atât de des, încât ar trebui să le f