Predicatorul penticostal şi-a propus să ridice o biserică în apropierea zonei în care locuiesc enoriaşii săi, majoritatea rromi.
Ioan Balazs provine dintr-o familie de muzicanţi, în care tatăl a fost unul dintre cei mai recunoscuţi viorişti din Satu Mare. „Încă de la şapte ani mi-am pus în minte să devin şi eu artist, pentru că îmi plăcea foarte mult modul în care era privit şi apreciat tata", a declarat Ioan Balazs. La numai şapte ani, acesta a început să studieze chitara.
Primii bani i-a câştigat la vârsta de 17 ani, când a fost invitat să cânte pentru prieteni la petreceri, nunţi şi botezuri. „Pasiunea pentru muzică nu am abandonat-o niciodată, pentru că mereu am simţit că îmi este aproape de suflet şi totodată pot să îi fac şi pe ceilalţi să devină mai buni", explică Ioan Balazs.
Convins de fiul său
Acesta s-a apropiat de religie atât datorită prietenilor care au fost botezaţi în religia penticostală, cât şi pentru că unul dintre fiii săi se ruga la o astfel de biserică. „Cel mai mare dintre copii, Călin, a fost cel care ne-a determinat pe toţi să ne botezăm şi să devenim penticostali. Unul dintre cei mai buni prieten ai lui era chiar fiul pastorului, aşa că mergeau zilnic să se roage şi să facă repetiţii pentru corul bisericesc", îşi aminteşte predicatorul misionar.
Ioan Balazs nu s-a limitat doar la participarea în cadrul slujbelor zilnice care aveau loc în cadrul bisericii, ci a decis să devină membru al corului bisericesc. După doi ani în care a cântat în biserică, Ioan Balazs a decis să devină predicator misionar. „Prima slujbă la care am predicat a fost chiar în biserica în care m-am născut. Pentru că de această dată eram eu singur în mijlocul oamenilor şi trebuia să le vorbesc despre Dumnezeu, am avut foarte mari emoţii, însă sunt convins că m-a luminat Cel de Sus şi mi-a dat putere să predic", a explica