Semnal de alarmă : românii continuă să facă abuz de antibiotice. Un sondaj realizat de institutul european de statistică Eurostat arată că România rămâne printre ţările europene, unde se consumă cel mai mult antibiotice. Mai mult de jumătate dintre români a luat antibiotice în ultimele 12 luni, arată sondajul realizat de Eurostat pe un eşantion de peste o mie de români.
Semnal de alarmă : românii continuă să facă abuz de antibiotice. Un sondaj realizat de institutul european de statistică Eurostat arată că România rămâne printre ţările europene, unde se consumă cel mai mult antibiotice.
Mai mult de jumătate dintre români a luat antibiotice în ultimele 12 luni, arată sondajul realizat de Eurostat pe un eşantion de peste o mie de români.
Grav este că dintre aceştia, 16% au consumat medicamentele fără ca acestea să le fie recomandate de medici. Motivul: românii nu cunosc efectele antibioticelor.
Şapte români din zece spun că acestea "omoară viruşii", când de fapt acestea nu au nici un efect în combaterea infecţiilor virale.
De asemenea, 60% dintre români spun că antibioticele combat răcelile şi gripa. Situaţia e valabilă în întreaga Europă: 40% dintre europeni spun că s-au tratat cu antibiotice, fără să le cunoască efectele.
În acest context, comisarul european pentru Sănătate, John Dalli a tras un semnal de alarmă, cerându-le statelor membre să lanseze cât mai multe campanii de informare, în special asupra efectelor nocive ale abuzului de antibiotice, dintre care cel mai grav este scăderea rezistenţei microbiene a organismului. Lea Berzuc, despre consumul de antibiotice în România.
Semnal de alarmă : românii continuă să facă abuz de antibiotice. Un sondaj realizat de institutul european de statistică Eurostat arată că România rămâne printre ţările europene, unde se consumă cel mai mult antibiotice. Mai mult de jumătate dint