Alexandru Palade, student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, consideră că şansele de angajare cresc dacă faci un stagiu în timpul facultăţii. Stagiile se efectuează doar în timpul vacanţelor de vară. „E greu să schimbi distracţia de la mare şi munte de trei luni, cu una de doar o săptămână şi câteva weekenduri, dar cred cu tărie că urmarea unui stagiu este esenţială", mărturiseşte Alexandru, care până în anul IV de facultate a urmat două stagii, unul la SellerEngine Software, unde a fost recrutat prin programul Stagii pe Bune, şi cel de-al doilea la Google, unde ne-a povestit că a ajuns datorită curajului insuflat de un mentor, în persoana lui Vasile Butnaru, un fost coleg de la SellerEngine. „Am aplicat pe cont propriu pe site-ul companiei, după care am susţinut trei interviuri, din care două tehnice", explică Alexandru procesul de recrutare care i-a permis accesul în cadrul Google New York, unde timp de trei luni şi jumătate şi-a împlinit visul de a lucra în una dintre cele mai mari companii de IT din lume.
Studentul îşi stabileşte obiectivele
Alegerea unui stagiu implică un proces mai amplu, care se face în funcţie de mai multe criterii, care ar trebui prestabilite de către student. „Studenţii ar fi bine să vizeze în primul rând domeniul de activitate cu care doresc să se familiarizeze, tipul de companie şi durata stagiului", precizează Andreea Gherghina, consultant Pluri Consultants. Pe lângă asta, Vlad Posea, coordonator naţional Stagii pe Bune, adaugă că în alegerea unui stagiu trebuie urmărite următoarele: „Cât de mult se poate învăţa în stagiul respectiv, care sunt perspectivele de a colabora şi în viitor cu firma care oferă stagiul şi cât de atras este studentul de domeniul în care se desfăşoară".
Mai mult, Mariana Mocanu, coordonator de practică la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti, atrage atenţia stud