În rezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii au reţinut următoarele: în august 2009, Cătălin Voicu a pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte de natură penală. Pentru a disimula faptele de corupţie, Cătălin Voicu şi cumpărătorul de influenţă au întocmit documente financiar-contabile care atestă împrejurări nereale, susţine DNA.
Unul dintre avocaţii omului de afaceri Marius Locic a arătat, ieri, la Instanţa Supremă, unde a avut loc procesul în care a solicitat eliberarea clientului său arestat preventiv în cazul Voicu, că în ziua în care a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi apoi reţinut, clientul său a fost asistat de un avocat din oficiu care ar fi inculpat în două dosare, unul la Curtea de Apel Piteşti şi altul la instanţa supremă, informează Mediafax. Referitor la apărarea asigurată de aceasta clientului lui, avocatul a spus că a fost "mai mult formală".
Un alt avocat al lui Marius Locic a susţinut că procurorii nu au demonstrat că lăsarea în libertate a lui Locic ar reprezenta pericol public pentru ordinea publică.
Referitor la acuzaţiile aduse lui Locic, apărătorul a susţinut că aces-ta nu ar fi avut niciun motiv să ceară intervenţia cuiva în dosarul penal, deoarece cauza era în faza actelor premergătoare.
F.A. În rezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii au reţinut următoarele: în august 2009, Cătălin Voicu a pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti din ca