Analiştii economici au primit pozitiv victoria de două treimi a partidului FIDESZ, la alegerile parlamentare din Ungaria. Aceasta - argumentează ei - va crea o stabilitate şi o legitimitate crescute pentru Guvernul Orban şi va facilita demararea reformelor structurale atât de necesare în administraţia teritorială, sănătate, transporturile publice, sistemul de pensii şi nu în ultimul rând în sistemul de impozitare, transmite corespondentul RFI la Budapesta, Laszlo Bihari.
Analiştii economici au primit pozitiv victoria de două treimi a partidului FIDESZ, la alegerile parlamentare din Ungaria.
Aceasta - argumentează ei - va crea o stabilitate şi o legitimitate crescute pentru Guvernul Orban şi va facilita demararea reformelor structurale atât de necesare în administraţia teritorială, sănătate, transporturile publice, sistemul de pensii şi nu în ultimul rând în sistemul de impozitare, transmite corespondentul RFI la Budapesta, Laszlo Bihari (audio).
FIDESZ a promis o reducere drastică a impozitelor mari în Ungaria, care au cauzat în mare parte recesiunea severă a economiei, pierderea competitivităţii sale relative pe plan regional şi global.
De altfel, FIDESZ se pare că a luat deja legătura în mod informal cu Fondul Monetar Internaţional, pentru ca acesta să consimtă la o renegociere a acordului stand-by, care ar permite astfel un deficit bugetar mai mare decât cel convenit în acordul cu FMI.
Însă preţul acestuia - se scrie în presa economică ungară - va fi potrivit exigenţelor FMI : realizarea unor reforme structurale în domeniile amintite, care să asigure în mod constant şi permanent un buget de stat mai mic şi să lase mai mulţi bani şi resurse financiare întreprinderilor şi populaţiei, condiţie a ieşirii din marasmul economic. Corespondentul RFI la Budapesta, Laszlo Bihari.
Analiştii economici au primit pozitiv victoria de două treim