Executivii de top romani sau straini care lucreaza mai ales in multinationalele prezente pe piata locala aleg sa isi trimita copiii la gradinite si scoli private, platind anual taxe de mii de euro. Motivul? Programa de invatamant este mult mai diversificata, profesorii sunt mai atenti cu copiii, care invata simultan mai multe limbi straine, iar o astfel de scoala ii pregateste pentru admiterea la universitatile de top din strainatate.
American International School of Bucharest (Scoala Americana), British School of Bucharest (BSB), International School for Primary Education (INS), Liceul Francez Anna de Noailles sau Little London sunt doar cateva dintre institutiile de invatamant private din Capitala la care invata copiii managerilor de top care lucreaza in Romania.
Raluca Milin, fostul director de marketing si vanzari al UPC, numarul doi pe piata locala de cablu TV, a ales sa isi inscrie cele doua fetite la scoala si gradinita privata Little London, unde taxa de scolarizare anuala incepe de la 2.750 de euro pe an pentru gradinita si ajunge pana la 6.400 de euro pe an pentru scoala (ciclul primar si gimnazial).
"Am ales o institutie privata pentru ca atentia care se acorda copiilor e mult mai mare, cadrele didactice au mai putine probleme sociale decat cele de la stat, dar si pentru programele extracurriculare", spune Milin, care, dupa demisia din cadrul UPC, a cumparat o franciza a unei firme germane de consultanta in educatie, EIB - International - Leading School of the World.
In Capitala exista aproximativ 180 de gradinite si scoli private acreditate sau autorizate provizoriu, potrivit datelor de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Pe langa acestea, mai exista sase institutii de invatamant privat care corespund unui alt sistem de invatamant si care nu sunt acreditate pe plan national, dar care ofera diplome de absolvir