Firmele cu pana la noua salariati si care realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active de pana la 2 mil. euro, echivalent in lei, pot sa obtina fonduri europene de pana la 200.000 de euro pentru constructia sau modernizarea unui complex sportiv.
Pot sa obtina finantare doar firmele cu activitate de un an fiscal intreg incheiat, profit operational si fara datorii la stat.
"In functie de complexul sportiv care se doreste a fi construit, se pot investi de la 50.000 pana la 5.000 de euro. Se finanteaza constructia sau modernizarea unui complex sportiv situat in mediul urban", spune Cosmin Dragoi, managing partner al firmei de consultanta M27 CED Invest. Valoarea totala a proiectului (suma cheltuielilor eligibile, investitii care sunt decontate de fondurile europene si neeligibile) trebuie sa fie cuprinsa intre 100.000 lei si 3.000.000 lei.
"Cofinantarea este in procent de minimum 30% din valoarea cheltuielilor eligibile. La acestea se adauga cheltuielile neeligibile pe care le suporta solicitantul", precizeaza Dragoi.
In ceea ce priveste terenul, nu exista o constrangere cu privire la suprafata, insa beneficiarul trebuie sa nu aiba ipoteca pe teren, sa fie proprietar, astfel incat sa se poata obtine autorizatie de constructie. Proiectele sunt finantate prin Programul Operational Regional (POR), masura "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor". "In cadrul acestei masuri se pot achizitiona echipamente, mobilier, constructii si instalatii, utilaje, sisteme IT, consultanta si proiectare. Pentru modernizarea spatiilor de prestari servicii nu sunt considerate eligibile lucrarile de mentenanta sau reparatii", precizeaza Dragoi.
Apelul de proiecte este deschis pe masura de sprijinire a microintreprinderilor, iar dosarele se pot depune la agentiile de dezvoltare regionala din tara. Regiunea Bucuresti-Ilfov are alocat pentru acest