În rezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii au reţinut următoarele: în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu, prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator, a primit de la un om de afaceri (n.r. Costel Căşuneanu), în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, preşedintele Secţiei civile), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.
Avocatul lui Costel Căşuneanu a susţinut, ieri, la Instanţa Supremă că din probele prezentate de procurori nu reiese concret că, în august 2009, clientul său i-ar fi dat senatorului Cătălin Voicu suma cerută de 60.000 de euro şi nici că acesta i-ar fi cerut banii altfel decât ca împrumut.
Ieri a avut loc procesul în care avocatul lui Costel Căşuneanu a cerut eliberarea clientului său.
Avocatul a susţinut că, deşi procurorii prezintă o interceptare din 3 august 2009 din care ar rezulta faptul că la acel moment Cătălin Voicu i-a cerut omului de afaceri suma de 60.000 de euro cu titlu de împrumut, aceştia nu ar fi adus alte probe care să arate faptul că suma a fost şi remisă senatorului.
Avocatul a explicat că, deşi Voicu a cerut bani de la Căşuneanu în 3 august, omul de afaceri nu a onorat această rugăminte.
Avocatul a subliniat că atâta vreme cât procurorii nu suplimentează şi cu alte probe acuzaţia remiterii celor 60.000 de euro nu se poate vorbi de un presupus împrumut, cu atât mai mult cu cât Costel Căşuneanu a arătat în declaraţia pe care a dat-o la momentul judecării propunerii de ares-tare că nu a onorat acea rugăminte din 3 august a senatorului Voicu.
Totuşi, arată avocatul, C