Grupurile farmaceutice elveţiene Novartis şi Roche au ameninţat că se vor retrage de pe piaţa din Marea Britanie din cauza unor dispute cu autorităţile legate de preţurile medicamentelor vândute Serviciului Naţional al Sănătăţii şi de regulile testelor pentru siguranţă, potrivit Mediafax.
Guvernul britanic încearcă să forţeze companiile farma să reducă preţurile medicamentelor vândute Serviciului Naţional al Sănătăţii. Documentele indică, pe de altă parte, că autorităţile de la Londra duc o campanie de "seducţie" pentru a împiedica producătorii multinaţionali de medicamente să părăsească Marea Britanie, stat unde Novartis are 3.500 de angajaţi, iar Roche 1.500 de salariaţi.
Şeful diviziei britanice a Roche a indicat că veniturile grupului sunt erodate de reînnoirea contractelor dintre guvern şi companiile de profil pentru stabilirea preţurilor medicamentelor cumpărate de stat şi de cursul de shimb nefavorabil liră sterlină/franc elveţian.
Totodată, şeful diviziei Global Marketing a Novartis, Subhanu Saxena, a avertizat că grupul ar putea efectua o parte din testele de siguranţă pentru medicamente în afara Marii Britanii, deoarece încetineala activităţilor Serviciului Naţional al Sănătăţii afectează competitivitatea produselor. Directorii Roche consideră, de asemenea, că testele britanice sunt prea costisitoare şi implică prea multă birocraţie.
Ancuţa Stanciu Grupurile farmaceutice elveţiene Novartis şi Roche au ameninţat că se vor retrage de pe piaţa din Marea Britanie din cauza unor dispute cu autorităţile legate de preţurile medicamentelor vândute Serviciului Naţional al Sănătăţii şi de regulile testelor pentru siguranţă, potrivit Mediafax.
Guvernul britanic încearcă să forţeze companiile farma să reducă preţurile medicamentelor vândute Serviciului Naţional al Sănătăţii. Documentele indică, pe de altă parte, că autorităţile de la Lo