Un complet de nouă judecători şi unul compus dintr-un singur magistrat au decis, ieri, cercetarea în stare de arest a parlamentarului PSD Cătălin Voicu şi eliberarea presupuşilor săi complici. Zece judecători au dezbătut, ieri, recursul la mandatele de arestare pe numele lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic, precum şi cererea de eliberare sub control judiciar a lui Voicu.
Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost adus, ieri, la Curtea Supremă, unde s-a analizat cererea sa de a fi eliberat sub control judiciar.
Mai citiţi şi:
Imperiul financiar al lui Costel Căşuneanu
O convorbire telefonică a presupusului "fin" îi distruge alibiul lui Voicu
Acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri private, Voicu a dorit ca solicitarea sa de eliberare să fie judecată în şedinţă secretă, însă cererea i-a fost respinsă. Drept urmare, Cătălin Voicu şi-a început şirul de acuzaţii din boxa inculpaţilor. După părerea sa, tot ce se întâmplă este „o manevră politică".
Acuzaţiile senatorului
Nu a dat nume, dar a vorbit despre adjunctul de la SRI (Florian Coldea - n.r.) căruia i-a şi urat să ajungă lângă el, după gratii.
Cătălin Voicu a susţinut şi varianta unui furt al alegerilor prezidenţiale, dar şi dispariţia câtorva milioane de euro în urma operaţiunii de eliberare a jurnaliştilor români răpiţi în 2005 în Irak. Mai mult, Voicu a susţinut că judecătorii Curţii Constituţionale ar fi fost şantajaţi şi aceştia au fost nevoiţi să valideze alegerile prezidenţiale din decembrie 2009.
Cătălin Voicu a spus în instanţă că „o singură persoană mă vrea după gratii, aceeaşi care nu m-a vrut nici la Ministerul de Interne". Voicu s-a plâns şi de „uriaşa" presiune mediatică din cazul său, susţinând că, „în acest moment, în opinia publică am deja o condamnare în buzunar".
El a contestat şi autenticitatea stenogramel