Face parte din Ansamblul folcloric Brâuleţul din Turceni, fiind considerată una dintre cele mai bune dansatoare. Monica Oprişor vrea să facă o carieră din pasiunea pentru dansuri.
A învăţat primele dansuri populare la vârsta de şapte ani, când mergea la balurile care aveau loc în satul său. „Mergeam la bal în satul meu şi acolo am învăţat să joc pentru prima dată. Asta se întâmpla pe la vârsta de şapte ani ani. Primele jocuri învăţate au fost sârba, hora de mână şi ungurica. Plângeam să mă lase părinţii la bal, pentru că îmi doream foarte mult să joc. Prietenii îmi spuneau că dansez foarte bine şi că trebuie să merg mai departe şi să mă înscriu într-un ansamblu de dansuri“, îşi aminteşte Monica Oprişor începuturile sale în cariera de dansatoare.
A aflat că în localitatea în care trăieşte funcţionează un ansamblu de dansuri populare şi s-a înscris pentru a participa la concursul de admitere. Bunica a fost cea care a spijinit-o să urmeze dansurile populare şi să se înscrie în ansamblu.
„Am susţinut un concurs la care au participat zeci de candidaţi, dintre care au fost selectaţi în jur de 25. Am jucat patru dansuri populare. Instructorul s-a mirat că le ştiam pe toate. A avut o impresie foarte bună şi am fost admisă în ansamblul de dansuri, care numără 54 de membri“, ne povesteşte Monica.
Locul doi la un festival internaţional în Turcia
În doar câteva luni a reuşit să înveţe tot repertoriul de dansuri populare al anasamblului şi a început să participe la spectacole. La primul a avut emoţii foarte mari şi s-a încurcat pe scenă. „În trei-patru luni am reuşit să învăţ toate dansurile. A fost greu la început, dar mi-a plăcut şi am învăţat destul de repede. Primul spectacol la care am participat a avut loc în Turceni şi a fost cam după două luni de când mă înscrisesem în ansamblu. A fost prima dată când urcam pe scenă în faţa unui p