În timp ce pentru creştini este un prilej de a-şi pomeni rudele decedate, pentru cei fără locuinţă, care îşi duc veacul prin cimitir, este o zi în care au parte de mâncare, lăutari şi mai ales de băutură din belşug.
Paştele blajinilor reprezintă una dintre cele mai aşteptate zile din an, pentru cei care stau prin cimitire şi pentru care o bucată de cozonac şi un ou fiert înseamnă o masă copioasă. În acelaşi timp, de acum tradiţionalele grătare şi petreceri cu lăutari printre morminte, sunt o altă ocazie perfectă pentru a servi un păhărel în plus, pentru sufletul celor morţi.
Astfel, numai ieri, servicul de ambulanţă şi SMURD-ul au cules de pintre morminte 16 oameni fără locuinţă care au băut până când nu au mai putut. Toţi cei care au petrecut în cinstea celor plecaţi dincolo, au fost transportaţi la spitalul judeţean unde au primit îngrijirile medicale necesare „afecţiunii” lor.
„România este ţara demonstraţiilor prin reducere la absurd. De Paştele blajinilor cimitirele din Galaţi s-au umplut de oameni care au venit cu ouă, cozonac şi vin, să respecte tradiţia creştină. Evident că între morminte, precum păduchii între firele de păr, stăteau boschetarii şi au fost omeniţi cu vin şi cozonac. Fiind cinstiţi din numeroase puncte de aprovizionare, boschetarii au fost răpuşi”, a declarat Nicolae Bacalbaşa,director de imagine al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.
Din fericire pentru „petrecăreţi” nu au fost înregistrate decese, aceştia reveninduşi repede din beţie.