Nimic nu-i inspaimanta mai mult pe inotatori decat imaginea gurii cascate a unui rechin imens, cu zeci de dinti ascutiti gata sa-i inhate si sa-i traga in adancuri.
Chiar daca frica generala de rechini a aparut mai degraba dupa Falcile lui Steven Spielberg, decat dupa vreo intalnire reala cu pradatorii feroce, oamenii au o multime de motive cat se poate de ascutite pentru a se teme de vecinatatea unui rechin.
Rechinii pot creste pana la dimensiuni impresionante si chiar au o gura imensa, ce poate schimba cateva sute de dinti de-a lungul vietii.
Un rechin de 6 metri i-a scos pe australieni din apa
Dintii pradatorului nu sunt atasati de falci, ci sunt fixati direct in carne, intr-o mambrana fibroasa, putand fi astfel pierduti cu usurinta in carnea prazii, in timpul atacului.
Tocmai pentru ca principala sa arma este supusa unui imens grad de uzura, rechinul are capacitatea unica de a-si inlocui dintii imediat cu altii noi.
O fata din Noua Zeelanda a batut un rechin
De asemenea, rechinii au falci extrem de mobile ce se se pot intinde uimitor de mult in momentul in care isi ataca prada.
In aceste conditiii, oamenii au toate motivele sa se teama de intalnirea cu rechin flamand, ce poate ucide sau mutila un om intr-o secunda, daca sunt prea curioasi sau ii confunda cu prada.
Rechin filmat la malul Marii Negre
Contrar povestii popularizate de Hollywood in toate filmele cu rechini ucigasi, acestora nu le place deloc carnea umana si nu mananca inotatori.
In rarele intalniri cu oamenii, acestia pot ataca un inotator, daca il confunda cu prada lor sau se simt amenintati, insa majoritatea rechinilor nu isi vor devora victima umana, dupa ce i-au simtit gustul.
Locurile in care au loc cele mai multe atacu