Adrian Dobra, zis Duțu de prieteni, este un nonconformist prin excelență. Chiar și faptul că, spre deosebire de majoritatea tinerilor bistrițeni, consideră că orașul în care s-a născut are un farmec aparte.
Pentru a arăta și celorlalți fața Bistriței, în urmă cu un an, a pus bazele siteului Urban Bistrița. Ce a ajuns astăzi Urban Bistrița este greu de explicat chiar și de către inițiatorul său, dar cert este că îi place ce a ieșit. Adrian a vrut din copilărie să facă arte plastice, pictură în special, dar nu a fost să fie și nu regretă nici un moment asta. „Dacă făceam arte plastice, poate nu întâlneam oamenii pe care i-am cunoscut la Cluj, poate nu ajungeam să militez pentru Roșia Montana și poate nu ajungeam să îmi vină ideea Urban Bistrița. Nu știu ce curs ar fi luat viața mea dacă urmam acel drum, dar sunt mulțumit cu ceea ce am făcut", spue Adrian.
Urban Bistriţa, un proiect de echipă
Dar proiectul de care este atât de mândru și care a reușit să le ofere tinerilor bistrițeni o altă viziune asupra orașului în care locuiesc și mai ales să le ocupe timpul liber este atât de vechi încât îi este greu să explice exact când a apărut. „L-am visat, râde tânărul, inițial doream să fac producție radio, făceam muzică și doream să fac ceva în acest sens. În cele din urmă a ajuns să se concretizeze într-un post de radio online. Am încercat lucrul acesta și când eram în Cluj la facultate, dar atunci nu știam exact de ce anume este nevoie pentru a putea da drumul la un radio pe internet. Anul trecut am reușit aici la Bistrița, să dăm drumul la primul radio urban din oraș", povestește Duțu. Totuși, tânărul nu dorește să creadă că proiectul Urban Bistrița i se datorează lui în înttregime. Cel mai mândru este este echipa pe care a reușit să o adune în jurul lui și să pună pe picioare radioul și siteul. „Suntem un grup de tineri cărora le place cultur