Indiferent de culoarea lor politică, miniştrii au acţionat identic, făcând rocada între director general şi director general adjunct. Bazându-se pe faptul că în orice instituţie de stat apar divergenţe între şef şi adjunctul acestuia, ministrul nou instalat nu face decât să le schimbe funcţiile, fidelizându-şi noul director. Este cazul lui Tudor Jidav, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, numit de Radu Berceanu în această funcţie, după ce a activat ca director adjunct al aeroportului.
La vremuri noi, clienţi vechi
În agenţiile guvernamentale subordonate Ministerului Transporturilor, ministrul Radu Berceanu a schimbat toţi directorii, numindu-şi apropiaţii în locurile rămase vacante. Este cazul lui Valentin Cimpuieriu, plasat director al ROMATSA şi reprezentantul companiei în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a Tarom. Un alt reprezentant în AGA Tarom este Alexandru Noapteş. Deşi apare în stenogramele senatorului Cătălin Voicu, fostul director general al CFR Călători încasează în continuare indemnizaţie de la stat. Presa a speculat că cel care a cheltuit în 3 zile peste 70.000 de dolari în SUA este un apropiat al lui Vasile Blaga, fapt care explică de ce a rămas membru în AGA Tarom, chiar dacă a fost demis din funcţia avută la CFR de Radu Berceanu.
O altă categorie de funcţionari de rang înalt care iese câştigătoare de fiecare dată o reprezintă directorul de agenţie guvernamentală sau instituţie a statului, care îşi oferă serviciile oricărui ministru care se perindă pe la guvernare. Nu contează că în urmă cu câţiva ani a fost numit în respectiva funcţie de PSD sau PNL, dacă situaţia o impune şi menţinerea funcţiei o cere, directorul îşi trădează fără remuşcări binefăcătorul. Este cazul vicepreşedintelui Consiliului Concurenţei, Neagoe Otilian, fost deputat PSD de Braşov şi vicepreşedinte al CJ Braşov, care, înainte