Deşi au dificultăţi de respiraţie şi strănută, multe persoane alergice la animale refuză să renunţe la pisică sau câine. Aproape 30% din oameni sunt alergici la părul de animele, potrivit Fundaţiei americane de Astm şi Alergie. În plus, experţii au constat că alergia la părul de pisică este de două ori mai frecventă decât cea la câini relatează msnbc.com.
Doug Familia este unul dintre aceşti oameni. De aceea atunci când a anunţat-o pe soţia lui că vrea să ia o pisică pentru baieţelul lor de opt ani, Anthony, aceasta a ezitat. Familia era însă hotărât să cumpere o pisică siberiană despre care vânzătorul de la magazinul de animale îi spusese că este o rasă hipoalergenică.
După numai o oră de când pisica se plimba prin casă, Familia tuşea şi nu mai putea să respire, avea ochii roşii şi mâncărimi. Întrebarea firească pe care soţia sa i-a pus-o a fost dacă păstrează pisica sau nu. Răspunsul a fost categoric da. Pentru a rezolva problemă însă, Familia a consultat un doctor specialist în alergii şi a început să ia medicamente şi antihistaminice ca să îşi controleze simptomele. Terapia a funcţionat şi în doar câteva zile, Familia abia dacă mai strănunta când prietena lui pufoasă se aşeza în braţele sale ca să toarcă.
Mulţi oameni îşi iubesc animalele de companie şi nu pot să renunţe la ele chiar dacă asta înseamnă să se confrunte cu simptomele alergiilor: dificultăţi de respiraţie, tuse, mâncărimi ale ochilor. Avertismentele medicilor asupra riscurilor pentru sănătate nu îi descurajează, deşi studiile au arătat că alergiile respiratorii la părul de pisică şi la polen pot cauza astm.
Chiar dacă ştiu că cel mai bun tratament pentru alergii este să eviţi expunerea la alergenenii care le cauzează şi să nu ţii animalele în casă, majoritatea pacienţilor vor să încerce şi alte alternative înainte să renunţe la animalele de companie. "Daca le spui să renunţ