Absolvenţii Facultăţii de Construcţii sunt tot mai puţini ca număr şi nu îşi mai găsesc de muncă din cauza crizei. Decanul Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa, prof. univ. dr. ing. Virgil Breabăn, spune că numărul candidaţilor la facultăţile tehnice, inclusiv la facultatea constănţeană, este, în general, într-o uşoară scădere, cauzată de faptul că populaţia şcolară este în scădere, ca număr. La acest fapt se adaugă şi criza economică.
"Tinerii încep să aibă îndoieli că după terminarea facultăţii îşi vor găsi locuri de muncă şi atunci vor veni, probabil, în număr mai mic să studieze ingineria. Este un paradox pentru că, în acelaşi timp, la nivelul UE este un deficit enorm de ingineri pe toate domeniile", subliniază decanul. Virgil Breabăn explică faptul că cei din domeniul construcţiilor au fost primii atinşi de criza economică, prin reducerea drastică a investiţiilor, iar constructorii sunt legaţi direct de investiţii, indiferent că aceste investiţii sunt în infrastructură, locuinţe, construcţii industriale sau alte tipuri de investiţii.
Cu toate acestea, decanul constănţean este încrezător că acelaşi domeniu lovit de criză va fi primul care va avea de câştigat după încheierea perioadei dificile. „Noi, în general, îi încurajăm pe studenţi şi le spunem că un inginer constructor nu moare de foame, oriunde s-ar afla pe glob. Chiar şi în perioadele cele mai grele, inclusiv în perioadele de război, s-a construit, iar oamenii vor avea nevoie să construiască în continuare. Deci este o profesie care are o anumită stabilitate economică şi socială."
Absolvenţii Facultăţii de Construcţii sunt tot mai puţini ca număr şi nu îşi mai găsesc de muncă din cauza crizei. Decanul Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa, prof. univ. dr. ing. Virgil Breabăn, spune că numărul candida