Studenţii cer demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pe motiv că acesta nu le-a luat în considerare propunerile de modificare a legii învăţământului. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România este nemulţumită că din noua lege a educaţiei lipseşte reprezentarea studenţilor din Comisia de Etică a Ministerului în comisiile universitare. Preşedintele ANOSR, Cezar Haj spune la RFI că studenţii vor trimite propunerile lor Parlamentului.
Studenţii cer demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pe motiv că acesta nu le-a luat în considerare propunerile de modificare a legii învăţământului.
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România este nemulţumită că din noua lege a educaţiei lipseşte reprezentarea studenţilor din Comisia de Etică a Ministerului în comisiile universitare.
Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Cezar Haj (audio) spune la RFI că studenţii vor trimite propunerile lor Parlamentului.
Şi profesorii din învăţământul superior şi-au exprimat nemulţumirea faţă de prevederile legii educaţiei, în ceea ce priveşte autonomia universitară.
Guvernul a aprobat, luni, 12 aprilie, proiectul legii educaţiei naţionale, urmând ca documentul să fie transmis în Parlament spre dezbatere în regim de urgenţă.
Principalele modificări propuse prin proiectul de lege vizează introducerea obligativităţii învăţământului până la vârsta de 16 ani şi a claselor pregătitoare, precum şi introducerea clasei a noua în învăţământul gimnazial. Cezar Haj, despre legea educaţiei.
Studenţii cer demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pe motiv că acesta nu le-a luat în considerare propunerile de modificare a legii învăţământului. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România este nemulţumită că din noua lege a educaţiei lipseşte reprezentarea studenţilor din Comisi