Claudia Roşioru este directorul DGASPC şi şi-a dedicat viaţa recuperării copiilor cu probleme cărora nimeni nu le dădea vreo şansă. A intrat în sistem ca educator al copiilor instituţionalizaţi, în scurt timp a vrut să renunţe dar a mers mai departe ca să îşi demonstreze în primul rând ei şi apoi celor din jur că poate reda societăţii copiii cu probleme.
Claudia Roşioru s-a născut la Beceni într-o familie simplă cu mama infirmieră iar tatăl şofer de la care a primit însă o educaţie aleasă. De mică a fost învăţată să munceacă, să respecte cuvântul dat şi oamenii din jurul ei.
A făcut o şcoală de lucrător în mediul sanitar şi a avut posibilitatea să se înscrie la concurs pentru postul de educator la Centrul de Recuperare pentru Copiii cu Handicap din Beceni. A luat concursul şi s-a prezentat la serviciu.
Nu ştia însă exact care îi erau atribuţiile chiar dacă avusese contact cu centrul, mama fiind infirmieră aici.
"Am avut un şoc major în momentul în care am realizat că eu, ca educator, trebuia în primul rând să fac îngrijirea de bază a copiilor. Eu făceam totul, de la îmbăiat şi până la a le pune creionul în mână", îşi aminteşte Claudia Roşioru primul ei contact cu copiii din centru.
După două săptămâni petrecute în centru a vrut să renunţe pentru că nu credea că poate face faţă, însă a fost convinsă de mamă să mai aştepte.
"Am vrut să renunţ pentru că simţeam că nu pot să fac asta. Mama a fost cea care m-a convins să mai stau măcar o vreme să aştept pentru că vor veni şi satisfacţiile şi atunci am încercat şi au început să îmi fie dragi copilaşii, mai ales când îi vedeam atât de neajutoraţi", povesteşte Claudia Roşioru.
La un moment dat, în centru a venit o echipă de francezi care se ocupa cu perfecţionarea personalului. De la ei a învăţat educatoarea de atunci cum să facă progrese şi cum să se apropie de copii.
"Lucram