Cu toate că se începe urmărirea penală împotriva lor, în momentul în care se recuperează prejudiciul, acţiunea în instanţă se stinge. Angajaţii Serviciului pentru Siguranţa Traficului din Primărie au blocat în doar trei luni 1.500 de maşini parcate neregulamentar.
O parte dintre şoferii care îşi găsesc maşinile cu roţile blocate în parcare îşi fac singuri „dreptate“. Ei îşi demontează capacul de blocare de pe roată, abandonează dispozitivul şi pleacă mai departe. Ioan Bene, un şofer din Satu Mare, a provocat ieri după-amiază un scandal de proporţii, după ce şi-a găsit autoturismul blocat în parcare. „Nu am stat nici trei minute, deşi stiu că ai la dispoziţie cinci minute, timp în care poţi să-ţi achiziţionezi un tichet pentru zona A. Am intrat la un exchange pentru că nu aveam bani româneşti, tocmai mă întorsesem din străinătate. Nici nu am apucat să ies din incintă şi mi-am văzut maşina blocată. Este o bătaie de joc, maşinile sunt alese preferenţial“, a declarat nervos Ioan Bene.
A încercat să scape de amendă
După o ceartă aprinsă cu lucrătorii Serviciului pentru Siguranţa Traficului din cadrul Primăriei, sătmăreanul a încercat să-şi deblocheze singur maşina, însă nu a reuşit. „Trebuie să plec urgent în Oradea şi cei de la Serviciu nu vor să-mi deblocheze maşina numai în schimbul plăţii amenzii. Îi dau în judecată!“, a mai spus acesta. Bărbatul şi-a abandonat în cele din urmă maşina în faţa Casei de Modă. Amenda pe care trebuia să o plătească era de 150 lei.
Directorul Serviciului Public pentru Siguranţa Traficului, Adrian Neacşu, susţine că tot mai mulţi sătmăreni încearcă să-şi facă dreptate singuri. „Nu este un caz singular. Numai în acest an am avut 16 cazuri, chiar azi am trimis două înştiinţări la poliţie. Dacă îşi demontează capacul riscă un dosar penal. Această categorie de şoferi oricum nu scapă, într-un final ei tot ajung să