Pentru că în incinta sau în apropierea liceelor nu au parcare, aceştia îşi lasă maşinile care pe unde apucă. Atât elevii, cât şi profesorii susţin că este nevoie de amenajarea de spaţii de parcare în apropierea şcolilor, pentru a nu mai fii probleme.
Maşinile elevilor aglomezează trotuarele din apropierea liceelor. După o săptămână de vacanţă, ei s-au reîntors, ieri, la şcoală. Prezenţa lor la ore se vede atât pe străzi, dar mai ales pe trotuarele din apropierea şcolilor, unde îşi lasă automobilele personale. Este şi cazul Colegiului Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”. Pentru că nu au unde să parcheze, o bună parte dintre elevii de clasa a XII-a care deţin un autoturism aleg să-l lase în spatele liceului, pe trotuar. În aceeaşi situaţie sunt şi profesorii. „În curte nu avem posibilitatea să facem o parcare şi ar fi riscant, pentru că este plină de elevi. În faţa liceului, dacă îşi parchează maşinile, le ridică imediat. Este valabil şi pentru profesori. În zonă nu este nicio parcare, astfel că nu ai unde să-ţi laşi maşina. Ar trebui, totuşi, făcute mai multe parcări, pentru că asta este o problemă mare”, spune Gabriela Năduh, director adjunct al instituţiei. Până atunci, trecătorii trebuie să se strecoare cu grijă sau să o ia pe şosea, nerămânând loc suficient pentru pietoni.
„Nu avem unde să ne parcăm maşinile”
Elevii colegiului susţin că nu au altă soluţie pentru a-şi parca maşinile decât pe trotuare, pentru că în zonă nu există locuri special amenajate şi şoseaua este oricum îngustă. "Nu avem unde să ne lăsăm maşinile, decât pe trotuar, aici, în spatele liceului. Nu există loc pentru o parcare în curte şi dacă le lăsăm în faţă, de exemplu, ni le ridică. Un coleg a dat 800 de lei ca să-şi ia maşina acasă, amenzi şi taxe. Eu stau în Micro VI şi vin cu maşina că este mult de mers până la şcoală", mărturiseşte Vlad, elev în clasa a XII-a. @N_