BCR, CEC Bank şi alte câteva bănci din România pierd cotă de piaţă din cauza propriilor bariere, cum ar fi cozile de aşteptare, localizarea inoportună a unităţilor, numărul redus de bancomate şi dobânzile ridicate la credite, potrivit unui sondaj realizat de compania de cercetări de piaţă Synovate. „Sondajul a demonstrat că BCR, CEC şi alte câteva bănci de pe piaţa din România pierd cotă de piaţă din cauza propriilor bariere, cele mai comune fiind lungile cozi de
BCR, CEC Bank şi alte câteva bănci din România pierd cotă de piaţă din cauza propriilor bariere, cum ar fi cozile de aşteptare, localizarea inoportună a unităţilor, numărul redus de bancomate şi dobânzile ridicate la credite, potrivit unui sondaj realizat de compania de cercetări de piaţă Synovate.
„Sondajul a demonstrat că BCR, CEC şi alte câteva bănci de pe piaţa din România pierd cotă de piaţă din cauza propriilor bariere, cele mai comune fiind lungile cozi de aşteptare, localizarea inoportună a unităţilor, ATM-urile puţine şi dobânzile ridicate la credite”, se arată în studiul realizat de compania de cercetări de piaţă Synovate.
Plecată din poziţia de singura bancă de economii din România înainte de 1990, cota de piaţă a CEC Bank a scăzut puternic până sub 10% în anul 2000, înregistrând un minim în jur de 4% în 2006. În ultimii trei ani banca a avut o revenire la nivelul cotei de piaţă, iar la finele anului trecut a depăşit 6% din totalul activelor sistemului bancar.
Pe de altă parte, BCR, cea mai mare bancă din piaţa românească, a reuşit să-şi menţină prima poziţie, deşi a parcurs după privatizarea încheiată în 2006 un program de restructurare. Cota de piaţă după active a BCR a coborât anul trecut sub 20%.
Jumătate dintre români nu au încredere în bănci
Sondajul Synovate mai arată că aproape jumătate dintre români au mai puţină încredere în bănci şi instituţiile fina