Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ieri cererea făcută de acesta, de eliberare sub control judiciar.
Senatorul Cătălin Voicu a declarat ieri în faţa magistraţilor ÎCCJ, unde a fost audiat înainte de judecarea cererii sale de eliberare sub control judiciar, că, din punctul de vedere al opiniei publice, are deja „o condamnare în buzunar“ şi că ultima „redută“ la care se poate adresa este justiţia.
Deşi la începutul şedinţei de judecată avocatul lui Voicu, Mihai Dinu, a cerut instanţei ca solicitarea clientului său să fie judecată în şedinţă secretă, invocând imensa presiune mediatică făcută asupra senatorului, procurorul DNA s-a opus, susţinând că nu există argumente care să impună judecarea în şedinţă secretă. Magistratul care a judecat cererea a decis ca şedinţa să fie publică.
Aceasta este prima audiere, în instanţă, cu participarea presei, a senatorului Cătălin Voicu.
Senatorul Cătălin Voicu a dorit să dea declaraţii în faţa judecătoarei Luminiţa Zglimbea, care a judecat cererea de eliberare sub control judiciar şi care, înainte de a-l asculta pe Voicu, a decis că solicitarea sa este adminisibilă în principiu.
Voicu a descris, în faţa instanţei, modul în care a fost ridicat, pe 11 decembrie 2009, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, susţinând că, în dimineaţa res-pectivă, maşina sa a fost blocată în trafic de alte autovehicule, din care au coborât „civili cu arme, care l-au tras din maşină cu forţa“. Senatorul a mai declarat că a acceptat să colaboreze, iniţial, cu procurorii DNA, crezând că este vorba de o confuzie, dar când a sesizat că nu i se arată probele din dosar, a decis că este mai bine să se prevaleze de dreptul la tăcere.
De asemenea, Voicu a arătat instanţei că „nu crede că este o coincidenţă“ faptul că a fost ridicat de anchetatori chiar a doua zi după