Pentru a avea plante sănătoase tot anul, este necesar ca primăvara să le acordăm o grijă deosebită. Sunteţi siguri că ştiţi tot ce trebuie făcut în acest anotimp? Noi vă dăm câteva informaţii utile.
Una din principalele lucrări care se fac în grădină în timpul primăverii este îndepărtarea părţilor moarte ale plantelor prin tundere. Se poate începe imediat după ce pământul s-a dezgheţat. Tăiaţi plantele perene la aproximativ cinci centimetri de la nivelul solului.
Copacii din grădină trebuie toaletaţi pentru a avea o coroană frumoasă după înfrunzire, dar şi pentru a expune cât mai mult ramurile la lumina soarelui. Curăţatul copacilor trebuie făcut doar de persoane care se pricep.
Dacă suspectaţi că o plantă a murit în timpul iernii, trebuie îndepărtată.
Pământul proaspăt curăţat trebuie afânat, prin urmare, grădina trebuie săpată. Primăvara se pot planta arbori ornamentali, pomi fructiferi, arbuşti, gard viu şi flori. Ideal este ca într-o grădină să fie plante care să înflorească pe rând, pentru că astfel veţi avea flori din primăvară până toamna târziu. De preferat este să le aşezăm de la început într-o ordine bine stabilită şi să ţinem cont de înălţimea lor, deoarece majoritatea florilor au nevoie de soare.
Dacă vă gândiţi să plantaţi un gard viu, care să împrejmuiască grădina sau să separe anumite porţiuni din aceasta, plantaţi-l înainte de a pune florile. Trasaţi câteva linii sau folosiţi o sfoară legată pe două beţe. După plantarea arbuştilor puneţi pământul rămas pe lângă aceştia şi nivelaţi cu ajutorul greblei de grădinărit.
Apoi vin arbuştii şi subarbuştii (ploaie de aur, liliac de vară, gutui japonez, cununiţă, trandafiri... etc.). Să nu uitaţi de plantarea coniferelor, recomandabil cele vândute cu glob de pământ sau în containere. Pentru acestea va fi nevoie să săpaţi o groapă destul de adâncă şi largă.
@N