Una dintre cele mai puternice firme candidate la cele 500 de milioane de lei pe care Primăria Craiova ar vrea să le pună în joc prin acordul-cadru de asfaltare, canalizare şi alimentare cu apă a renunţat la contestaţia prin care cerea anularea licitaţiei. Potrivit Deciziei nr. 1609/C5/1289 a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), „(...) se ia act de renunţarea la contestaţia formulată de SC Tehnologica Radion SRL, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Dâmboviţa nr. 59-61, sector 6, în contradictoriu cu autoritatea contractantă Municipiul Craiova, prin Primăria Municipiului Craiova (...)“.
SC Tehnologica solicitase anularea procedurii pe motiv că „(...) autoritatea contractantă restricţionează concurenţa urmărind participarea la procedura de atribuire a unui singur operator economic, care ulterior să fie singurul executant al tuturor lucrărilor obiect al acordului-cadru pe patru ani“.
La telefonul firmei nu a răspuns nimeni ieri, iar la primărie nu a ajuns nici o adresă de renunţare la contestaţie, astfel că în acest moment acţiunea Tehnologica Radion este încă învăluită în mister. Între posibilele motive ale unei astfel de decizii amintim modificarea caietului de sarcini în sensul celor solicitate prin contestaţie de Tehnologica, situaţie negată de primărie, asocierea cu alte firme în scopul obţinerii contractului în condiţiile impuse, caz în care nu e în folosul firmei amânarea adjudecării, analiza condiţiilor din alte unghiuri ori, pur şi simplu, ieşirea din cursă. Licitaţia a mai fost contestată de SCT SA Bucureşti, Erpia SA Craiova şi GPS Construct Târgu Jiu, două dintre cele trei firme cerând anularea procedurii, însă CNSC nu a soluţionat până acum contestaţiile. Una dintre cele mai puternice firme candidate la cele 500 de milioane de lei pe care Primăria Craiova ar vrea să le pună în joc prin acordul-cadru de asfaltare, canali