Medicina naturista si metodele de aromoterapie au patruns incet, dar sigur inclusiv pe piata romaneasca. Astfel, uleiurile esentiale sunt din ce in ce mai populare, atat pentru mirosul lor, cat si pentru numeroasele intrebuintari curative.
Specialistii americani au realizat un top al celor mai folosite uleiuri esentiale, pentru ca exista studii care arata ca aceste produse pot fi folosite in completarea oricarui tratament medicamentos, informeaza hubpages.com.
Cel mai popular ulei esential este fara indoiala musetelul. De altfel, este si cea mai intrebuintata planta folosita ca remediu natural. Musetelul are importante efecte calmante, relaxante, atat pentru musculatura, cat si pentru eliberearea tensiunilor zilnice.
Nu are o aroma puternica, ci una discreta, dulce. Uleiul esential este un bun analgezic, antibacterian si antiseptic, cu importante proprietati asupra digestiei. Poate fi folosit pentru tratarea acneei, a infectiilor pielii, eczemelor, psoriazisului sau dermatitelor.
Uleiul esential de eucalipt ocupa locul secund in preferintele consumatorilor naturisti. Aroma sa este o combinatie de camfor cu miros de padure. Este un bun analgezic, are proprietati antiinflamatorii, antiseptice si antivirale. Este ideal pentru tratarea afectiunilor plamanilor si cailor respiratorii, astmului sau bronsitei.
Se mai foloseste pentru tratarea racelilor, pentru ca este un bun descongestionant. Desfunda nasul dupa doar o mica sedinta de infuzie si restabileste mucoasa nazala normala.
Uleiul esential de muscata este pe al treilea loc in topul celor mai populare produse de gen. Cu aroma sa florala, este foarte folosit pentru proprietatile sale antiseptice, trateaza eczemele si arsurile si previne retentia apei in organism. Mai poate fi folosit si pentru restabilirea circulatiei periferice prin masaj, in cazu