N-au investit niciun ban în marketing, dar școala de nișă pe care o conduc are deja liste de așteptare. Diana Segărceanu și Dana Papadima au creat, în spirit „eco", un hibrid între învățământul românesc și cel britanic.
Așezat la loc de cinste lângă un elegant pian negru, cu partiturile deschise, un căluţ făcut din PET-uri şi hârtie macerată, de înălţimea unui jucător de baschet, tronează în colţul camerei de muzică din şcoala Little London din Pipera. Pentru cei aproape 170 de copii cu vârste cuprinse între doi şi nouă ani, care frecventează „Mica Londră" condusă de Diana Segărceanu şi Dana Papadima, cartoanele de lapte, PET-urile, hârtiile de ziar sau cojile de morcov sunt cele mai creative şi râvnite „jucării" pe care şi le-ar fi putut dori vreodată. „E o vorbă: jucăriile sunt pentru părinţi, restul lucrurilor din casă sunt pentru copii. Ne-a luat mulţi ani să înţelegem asta", spune Diana Segărceanu, în vârstă de 36 de ani.
Odată înţeleasă această lecţie, Diana şi Dana au transformat-o într-o afacere şi într-un mod de viaţă. Copiii de la Little London trebuie să înveţe să se descurce singuri şi să-şi folosească din plin creativitatea, fie că asta înseamnă să migălească sculpturi din cutii goale de iaurt, să participe la cercuri de ştiinţă sau să gătească, o dată pe săptămână, câte un fel de mâncare.
Ceea ce „micii londonezi" învaţă pentru o taxă de 6.400 de euro pe an (pentru şcoală) nu sunt proiecte experimentale ad-hoc, ci principii britanice aplicate cu mare succes de zeci de ani. Pe acelaşi principiu al automobilelor „verzi" din zilele noastre, grădiniţa şi şcoala Little London funcţionează în sistem hibrid: principiile şi stilul de predare sunt britanice, dar conţinutul programei este românesc. O chestiune de alegere, accentuează Dana Papadima (45 de ani), directorul educaţional al şcolii.
„Puteam să alegem principiile educaţiei n