Numeroase studii ale nutritionistilor americani au aratat ca painea alba contine anumite componente daunatoare sanatatii pe termen lung. Riscul aparitiei diabetului de tip 2 este ridicat, valorile colesterolului pot creste la cote alarmante si astfel apare riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare.
Faina folosita pentru obtinerea painii albe este procesata si in acest fel produsul va fi sarac in nutrienti si fibre. Astfel, sistemul digestiv este ingreunat, iar pe termen lung intreg metabolismul va fi afectat, informeaza hubpages.com.
Pentru producerea painii albe se folosesc mai multe procese chimice, care ajuta la indepartarea cojilor si taratelor din grau. Unele persoane cu o sensibilitate ridicata si predispuse alergiilor pot suferi chiar iritatii si eruptii ale pielii in urma consumului regulat de paine alba.
In plus, aceasta contine multi carbohidrati, care au ca efect cresterea glicemiei din sange. Exista astfel riscul aparitiei diabetului de tip 2, iar persoanele care consuma un astfel de produs in exces si la fiecare masa sunt cu atat mai mult predispuse.
Nivelul colesterolului este un alt indicator al consumului regulat si sustinut de paine alba. Pe fondul unui organism slabit pot aparea astfel afectiunile cardiovasculare si tensiunea ridicata.
Pentru ca se digera greu, painea alba poate avea repercursiuni nedorite si asupra sistemului digestiv. Depozitele de grasime vor fi cu atat mai numeroase, iar de cele mai multe ori ele se aseaza in zona abdomenului.
Fibrele din paine sunt esentiale pentru sanatatea colonului. In absenta lor, intreg sistemul digestiv si implicit metabolismul vor avea de suferit. Vei vedea in timp cum kilogramele in plus nu iti vor da pace, iar stomacul va procesa mai greu fiecare mancare consumata impreuna cu o felie de paine alba.
Specialistii america