Construcţia mobilă de 20 de metri pătraţi costă 30.000 de euro şi a fost lansată, în premieră, la o expoziţie de tehnici de mediu din Bucureşti, dar cumpărătorii nu s-au grăbit să şi-o achiziţioneze .
Este simplă, dar intimă pentru cei care îşi doresc să locuiască într-o casă mai puţin extravagantă. Casa ecologică, mobilă este fabricată în Croaţia şi se aduce la comanda clientului. Dispune de toate utilităţile necesare şi este perfectă pentru două personae, care pot împărţi spaţiul de 20 de metri pătraţi.
Nu are nevoie de fundaţie şi poate fi transportată, gata construită şi mobilată, în locul dorit. „I se pot monta roţi pentru a fi deplasată, dar la drumurile proaste din România este destul de riscant aşa că cel mai uşor poate fi mutată cu ajutorul unui trailer“, a explicat Mihai Murzea, manager de vânzări la compania Tehnix.
Apa de ploaie folosită în gospodărie
Locuinţa ecologică mobilă dispune de panouri solare şi turbină eoliană pentru producerea energiei electrice şi de un sistem ecologic pentru colectarea apei de ploaie şi unul pentru filtrarea acesteia.
„Apa de ploaie este curată şi poate fi folosită pentru duş, toaletă şi la spălarea vaselor. Se poate face o rezervă de apă pentru două personae, suficientă pentru două luni“, a mai spus Murzea.
Locuinţa are o terasă de 6 metri pătraţi, cu un paravan împotriva vântului şi este livrată complet mobilată, cu mobilier de bucătărie, un minifrigider, instalaţii sanitare pentru baie, două paturi suprapuse şi chiar saltele. În funcţie de cât de ecologice sunt, şi de echipamentul inclus, locuinţa se poate găsi în trei variante, de bronz, argint şi aur. Ultima este, însă, versiunea complet ecologică.
Chiar dacă oamenii sunt sceptici pentru a o folosi ca pe o locuinţă permanentă, ea poate fi cea mai potrivită casă de vacanţă. La fel de utilă poate fi pentru locuinţă socială s