Consumaţi carne, paste, pâine, uleiuri şi deserturi şi încercaţi să nu staţi singur la masă. La cele 46 de kilograme şi 1,60 m, Delia se crede prea slabă şi orice ar face nu reuşeşte să se îngraşe cu cele 4 kilograme despre care crede că ar aduce-o la greutatea ideală. „Nu am ţinut niciodată un regim special de îngrăşare. Analize am tot făcut şi nu sunt nici anemică, n-am nici probleme cu tiroida. Mănânc pâine, dulciuri, carne mai puţin. Vitamine am început să iau de câteva ori, dar nu am dus cura până la capăt niciodată. În general, am poftă de mâncare şi doar când sunt stresată mănânc mai puţin", spune tânăra de 30 de ani de care foştii colegi de serviciu râdeau că dă banii pe mâncare degeaba.
Faceţi analizele de rutină!
Primul pas pentru cei care vor să se îngraşe este să facă un set de analize de rutină. Boli precum diabetul zaharat sau un metabolism intens îi pot împiedica pe aceştia să câştige în greutate. „Există persoane care nu se îngraşă din cauze medicale. Poate fi vorba despre o neoplazie, diabet zaharat, afecţiuni ale tiroidei sau digestive care împiedică absorbţia corectă a alimentelor. Mai sunt persoanele cu un metabolism rapid care asimilează mai greu, dar care se înscriu totuşi în limitele normale ale greutăţii, chiar dacă la cele inferioare", explică Eduard Adamescu, medic nutriţionist la cabinetul Moşilor din Bucureşti.
Dieta celor care vor să se îngraşe trebuie să conţină alimente bogate în calorii, precum fructe cu zahăr ca bananele, strugurii ori perele, mierea, laptele integral, brânzeturile, peştele mai gras, uleiul de măsline. „Aceste persoane ar trebui să consume lichide mai puţine ca să nu le umfle stomacul. De exemplu, ciorba ar putea fi înlocuită cu aperitive. La felul doi recomand o friptură, iar la desert o prăjitură şi un platou cu fructe", completează Mihaela Ionescu, medic nutriţionist la Institutul „Nicola