Un studiu recent realizat in SUA a aratat ca deficienta de Vitamina B6 creste considerabil riscul de Parkinson.
In cadrul cercetarii, a fost analizata dieta a 249 de persoane diagnosticate cu Parkinson si a altor 368 de oameni care nu sufereau de boli degeneraticve ale creierului.
S-a observat ca cei care sufereau de Parkinson consumau pe parcursul monitorizarii si in trecut prea putini ardei grasi, spanac, ton si usturoi, ajungand sa aiba carente de Vitamina B6, ce se gaseste in aceste alimente.
Desi boala apare, de regula, dupa 50 de ani, ea se poate instala chiar si de la 20, relateaza Emax Health, citand British Journal of Nutrition.
De mentionat este faptul ca alte vitamine B, cum sunt B12, riboflavinul, dar si folatii, nu par sa afecteze acest risc.
O cercetare anterioara a aratat ca persoanele care consuma 230,9 micrograme de Vitamina B6 sau mai mult au un risc cu 54% mai mic de a se imbolnavi de Parkinson, comparativ cu cei care isi luau din alimentatie 185,1 de micrograme de Vitamina B6.
Un studiu recent realizat in SUA a aratat ca deficienta de Vitamina B6 creste considerabil riscul de Parkinson.
In cadrul cercetarii, a fost analizata dieta a 249 de persoane diagnosticate cu Parkinson si a altor 368 de oameni care nu sufereau de boli degeneraticve ale creierului.
S-a observat ca cei care sufereau de Parkinson consumau pe parcursul monitorizarii si in trecut prea putini ardei grasi, spanac, ton si usturoi, ajungand sa aiba carente de Vitamina B6, ce se gaseste in aceste alimente.
Desi boala apare, de regula, dupa 50 de ani, ea se poate instala chiar si de la 20, relateaza Emax Health, citand British Journal of Nutrition.
De mentionat este faptul ca alte vitamine B, cum sunt B12, riboflavinul, dar si folatii, nu par sa afecteze acest r