Pluriva: Estimăm că piaţa se va menţine la 4,5 milioane euro, ca şi în 2009
Dificultăţile cu care se confruntă farmaciile reprezintă principala cauză
Lunile următoare o redresare a acestei pieţe este puţin probabilă
Dificultăţile cu care farmaciile se confruntă din cauza prelungirii termenelor de plată pentru medicamentele compensate şi gratuite vor determina o stagnare a pieţei de software farmaceutic. "În condiţiile în care multe dintre farmacii se confruntă cu probleme serioase provocate de întârzierea banilor pe care ar trebui să-i primească de la casele de asigurări pentru reţetele compensate, anul acesta este puţin probabil ca veniturile din implementările aplicaţiei Pharmec în farmacii să cunoască o creştere considerabilă", a declarat, într-un comunicat de presă, general manager Pluriva, Georgian Roşu.
În ultimele 6 luni numărul farmaciilor închise l-a depăşit pe al celor înfiinţate
"Estimăm că piaţa se va menţine la o valoare de 4,5 milioane de euro, aşa cum a fost înregistrată şi în anul 2009, în condiţiile în care în ultimele şase luni numărul farmaciilor închise l-a depăşit pe al celor înfiinţate", a mai spus acesta.
De asemenea, reprezentanţii companiei mai consideră că pentru lunile următoare o redresare a pieţei farmaceutice este puţin probabilă, singurele aspecte pozitive putând fi identificate în rândul farmaciilor sau lanţurilor care dispun de lichidităţi şi îşi consolidează poziţia pe piaţă.
De asemenea, compania a mai anunţat că aplicaţia Pharmec îşi menţine poziţia de lider de piaţă pentru programele software destinate farmaciilor, ajungând în primele luni ale anului curent la un număr de 2.400 de farmacii în portofoliu, ceea ce reprezintă peste 40% din totalul pieţei de soft farmaceutic. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, compania Pluriva, cea care dezvoltă softul farmaceuti