Ion Alexandru Tiriac, mostenitorul imperiului lui Ion Tiriac care a ajuns in 2009 la un business de peste 1,4 miliarde de euro, considera ca Romania a iesit deja din criza financiara, pe masura ce cursul de schimb s-a stabilizat. Acum urmeaza din nou cresteri, dar mult mai mai temperate fata de media anuala de 40% dintre 2002 si 2007. Urmatorul pas il reprezinta dezvoltarea tot pe sectorul imobiliar de noi proiecte rezidentiale, dar dupa 2011, odata cu revenirea economiei pe un trend ascendent.
Din biroul sau din nordul Capitalei, Ion Alexandru Tiriac, 33 de ani, urmareste zilnic afacerile Tiriac Holdings, imperiul construit de tatal sau incepand cu anul 1990. Fiul este primul care dezvaluie detalii mai ample legate de afacerea inceputa de fostul mare tenismen roman, care intotdeauna este extrem de laconic cand vine vorba sa vorbeasca despre cifre.
Spre deosebire de biroul lui Ion Tiriac, care este situat la ultimul etaj scrutand lacul Herastrau, biroul lui Ion Alexandru Tiriac este amplasat la parterul cladirii unde se afla sediul Tiriac Holdings, subliniind intr-un fel drumul care mai este de facut pentru a dezvolta in continuare compania.
Cu afaceri in segmentul auto, imobiliar, bancar, asigurari si aviatic, afacerile lui Tiriac s-au derulat anul trecut pe pietele cele mai lovite de criza, in unele situatii declinul de 30-40% neputand fi evitat, in conditiile in care piete precum cea auto au scazut cu pana la 60%.
In martie consumul a revenit, dupa ce primele doua luni ale acestui an au fost chiar mai slabe decat aceeasi perioada a anului trecut, ajungandu-se ca piata auto sa scada la mai putin de o treime fata de inceputul lui 2008.
"Chiar si asa, fata de bugetele pe care ni le-am facut noi, martie a fost mai slab decat preconizam. A fost dublu sau triplu fata de ianuarie si februarie, dar a fost cu aproximativ 10% mai slab de