La fiecare pauză de publicitate, colţ de stradă sau magazin alimentar suntem asaltaţi cu produse care conţin o cantitate înfricoşătoare de grăsimi, sare şi zahăr. Cea mai bună modalitate de a evita aceste alimente mult prea procesate este gătitul acasă, dar mulţi oameni se tem că experienţa lor culinară va fi un eşec. Totuşi, secretul pentru a mânca bine acasă este un repertoriu de mese uşor de pregătit.
Paste din grâu cu sos de roşii
În rândul reţetelor sănătoase şi uşor de preparat se află pastele din grâu cu sos de roşii făcut în casă, pieptul de curcan marinat cu salată de varză, peştele fript, orezul brun cu legume sau salatele. Astfel de preparate se bazează pe produse elementare, precum cereale integrale, legume, proteine din carne slabă, ierburi şi condimente, fundamentale pentru o dietă sănătoasă şi hrănitoare.
O parte importantă a meselor este planificarea, adică să vă gândiţi înainte ce aveţi de gând să mâncaţi. Cu alte cuvinte, o anumită rutină în dietă nu înseamnă că micul dejun, prânzul şi cina vor fi stabilite milităreşte, ci că va trebui să învăţaţi să vă bucuraţi de mâncarea bogat asezonată cu legume sau de un sote cu carne slabă de vită şi paste, în loc să alegeţi un hamburger plin de grăsimi şi sare.
Unii oameni se tem de gătit, îngrijoraţi că mâncărurile preparate de ei în casă vor fi mult mai puţin sofisticate sau, şi mai rău, lipsite de gust. Dar planificarea meselor ajută de fapt la descoperirea unor noi tehnici şi arome.
Pregătirea mesei va deveni mult mai uşoară o dată ce v-aţi format o listă de produse de bază pe care le puteţi folosi tot timpul. Bethany Thayer, manager de programe de sănătate la Henry Ford Health System, spune că cea mai eficientă strategie de planificare a meselor este să ştiţi exact ceea ce vreţi să cumpăraţi înainte să mergeţi la magazin. Luaţi în calcul faptul că mâncărurile foarte gusto