Legea Educaţiei ajunge joi, 15 aprilie, la Parlament. Prevederile adoptate de Guvern sunt contestate de Opoziţie şi de sindicate. Dezbaterea are loc de altfel pe fondul anunţatelor proteste ale dascălilor. Federaţiile sindicale din învăţământ organizează în 22 aprilie o grevă şi recomandă profesorilor să nu participle la examenele naţionale. Decizia a fost luată după o reanalizare a problemelor din sistem.
Legea Educaţiei ajunge joi, 15 aprilie, la Parlament. Prevederile adoptate de Guvern sunt contestate de Opoziţie şi de sindicate. Dezbaterea are loc de altfel pe fondul anunţatelor proteste ale dascălilor.
Federaţiile sindicale din învăţământ organizează în 22 aprilie o grevă şi recomandă profesorilor să nu participle la examenele naţionale. Decizia a fost luată după o reanalizare a problemelor din sistem.
Sindicaliştii sunt nemulţumiţi pentru că sumele destinate cheltuielilor de personal nu sunt suficiente pentru întreg anul 2010.
O altă nemulţumire vizează reducerea a aproximativ 15 mii de posturi din învăţământul preuniversitar, începând cu data de 1 septembrie 2010, după ce în anul 2009 s-au mai redus în jur de 18 mii de posturi.
La începutul lunii mai 2010, o delegaţie formată din reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ va depune o plângere la forurile internaţionale, pentru încălcarea constantă de către guvernanţi a regulilor şi dispoziţiilor naţionale şi internaţionale privind dialogul social şi pentru neexecutarea sentinţelor judecătoreşti.
Noua lege a Educaţiei e contestată şi de Opoziţie, dar şi de profesori, care spun că unele prevederi afectează grav calitatea actului de învăţământ. Ioana Haşu, despre legea Educaţiei şi protestele profesorilor.
Legea Educaţiei ajunge joi, 15 aprilie, la Parlament. Prevederile adoptate de Guvern sunt contestate de Opoziţie şi de sindicate. Dezbaterea are loc de altfel