Clienţii cu conturi curente în lei îşi vor putea schimba mai uşor banca. Noile facilităţi ocolesc însă conturile în valută şi clienţii care au primit dispozitive de accesare a serviciilor de internet banking. Mutarea conturilor curente în lei de la o bancă la alta va putea fi făcută mai repede şi cu mai puţină birocraţie de clienţii persoane fizice ai unui grup de instituţii de credit (cele care vor adera la regulile stabilite de Asociaţia Rom�
Clienţii cu conturi curente în lei îşi vor putea schimba mai uşor banca. Noile facilităţi ocolesc însă conturile în valută şi clienţii care au primit dispozitive de accesare a serviciilor de internet banking.
Mutarea conturilor curente în lei de la o bancă la alta va putea fi făcută mai repede şi cu mai puţină birocraţie de clienţii persoane fizice ai unui grup de instituţii de credit (cele care vor adera la regulile stabilite de Asociaţia Română a Băncilor (ARB) privind mobilitatea conturilor). Până la mijlocul săptămânii trecute, însă, nicio bancă autohtonă nu trimisese Asociaţiei cererea de adeziune la aceste reguli, dar mai mulţi bancheri afirmau că urmează să fac acest pas. UniCredit Țiriac, OTP, Volksbank şi Citi Bank sunt câteva din băncile care ar urma să adopte regulile stabilite de ARB după ce Comisia Europeană a criticat industria autohtonă că nu s-a autoreglementat în termenul solicitat.
Mobilitatea conturilor îi va scuti pe cei care doresc să-şi schimbe banca de câteva drumuri şi de completarea mai multor formulare. De hârţogărie se va ocupa banca nouă. Clienţii vor suporta însă costurile mutării contului – comisioane pentru transferul banilor, taxe poştale sau tarife pentru alte servicii de comunicaţii.
Conturi „legate“ de bancă
Pentru câteva tipuri de conturi, clienţii nu vor putea beneficia de noile facilităţi. Sunt exceptate, în primul rând, conturile în valută, în car