La doar o oră de mers cu maşina din capitală vă aşteaptă o zonă naturală nealterată, cu râuri grăbite, păduri verzi şi aer proaspăt de munte. Alpii vienezi au fost de secole locul de relaxare al locuitorilor capitalei, dar şi al nobilimii din ţările din împrejurimi şi asta pentru că atât pentru unguri, cât şi pentru ucraineni, cehi sau slovaci aici era şi este cel mai apropiat munte. Datorită turismului montan, regiunea s-a transformat considerabil şi a ajuns una dintre cele mai bogate şi mai scumpe înainte de căderea cortinei de fier. Anii comunismului au însemnat stagnare şi decădere, graniţele fiind închise clienţilor est-europeni iar vienezii au migrat încet-încet spre alte zone alpine din ţară. Au fost vremuri grele care, din fericire, s-au terminat odată cu schimbările politice din ultimii douăzeci de ani. Tradiţia a prins din nou viaţă şi continuă în Wiener Alpen.
Transportul se poate face cu avionul sau maşina. Cu maşina proprie se poate ajunge destul de repede, asta pentru că autostrăzile ungare se parcurg foarte repede. Înainte de a ajunge la Viena, veţi vedea indicatoare pe autostrada A2 înspre Semmering, aşezarea cea mai cunoscută din Alpii vienezi.
Pentru cei care aleg calea aerului Viena este oraşul în care se ajunge extrem de uşor, având la dispoziţie între 7 şi 10 zboruri zilnice directe din Bucureşti de Tarom, Austrian Airlines, FlyNiki şi BlueAir. Preţurile încep pe la 70 - 120 euro pentru o călătorie dus-întors. Cei care aleg avionul vor utiliza din Viena transportul în comun: autobuzul (Retter Linien sau Post Bus) şi trenul (OBB), însă eu vă sugerez să optaţi pentru o maşină închiriată. Vă voi povesti de locuri aflate dincolo de gări sau despre staţiile de autobuz ce nu pot fi atinse decât dacă aveţi o pasiune ieşită din comun pentru mersul pe jos.
Semmering, un oraş construit în etaje, este locul cel mai bun und