După o viaţă petrecută pe marile scene din ţară, dar şi la festivalurile din judeţ, acum face spectacole cu artiştii pensionari.
De când se ştie a lucrat în cultură, s-a ocupat de brigăzile artistice din fabricile şi uzinele din Olt, a fost dirijor şi instructor la Casa de Cultură, a pregătit artişti pentru festivalul Cântarea României şi a înfiinţat Şcoala Populară de Artă din Slatina. „Am învăţat muzică şi m-am dedicat muzicii. M-am ocupat pe vremea cumuniştilor de tot ce înseamnă fenomen muzical din Olt. Am fost fondatorul Şcolii Populară de Artă. Am cumpărat până şi yale la uşi, din banii mei. Am cărat şi aranjat mobila, am făcut curat”, a explicat Constantin Lazăr.
A ajutat artiştii din judeţ
Are în colecţia sa zeci de benzi imprimate cu muzica artiştilor din judeţ şi în trecut avea fişe cu fiecare interpret. „Ştiam totul despre cântăreaţii din judeţ. Mă duceam, îi căutam, îi înregistram, stăteam de vorbă cu ei, îi înregistram pe benzi şi aflam totul despre viaţa lor, aveam fişe despre fiecare şi le ştiam povestea”, a spus Constantin Lazăr. A câştigat alături de formaţiile pe care le conducea numeroase premii. „Cel mai mândru sunt de locul I pe care l-am obşinut cu Orchestra Casei de Cultură la un festival naţional. Noi eram la concurenţă cu cea din Scorniceşti care era pregătită de nume mari ale muzicii. Noi i-am bătut însă”, a spus dirijorul.
Nici după ce a ieşit la pensie nu a putut să stea degeaba şi i-a ajutat pe foştii artişti să îşi obţină drepturile şi pensiile. După Revoluţie a înfiinţat Societatea Culturală Lyra şi a reuşit să îi aducă pentru prima dată în România pe Nicolae Botgros şi pe membrii formaţiei lui.
Bătrânii dansatori au apariţii la televiziunile de folclor
Şi pentru că nu a suportat să vadă cum foştii artişti nu mai au niciun viitor, Constantin Lazăr a înfiinţat ansamblul pensionarilor. „Îi ş