Premierul caută o formulă constituţională pentru a modifica legea funcţionarilor publici astfel încât să-şi menţină oamenii în funcţii. Modificările Guvernului au picat deja de trei ori testul constituţionaliştilor. Specialiştii cred că Boc va încerca să fenteze din nou Curtea Constituţională.
Nebuloasa creată de deciziile premierului Emil Boc la vârful instituţiilor bugetare locale nu are şanse să se rezolve în perioada următoare.
Mai citeşte şi:
Funcţionarii publici pregătesc greva generală
În timp ce la şefia deconcentratelor se află în prezent doi sau trei oameni pe aceeaşi funcţie, specialiştii în drept constituţional cred că premierul Emil Boc va încerca o nouă modificare aparentă a legii, care să-i permită să-i menţină pe directorii numiţi de el la şefia deconcentratelor. În acelaşi timp, o parte din şefii demişi prin ordinul lui Boc au fost repuşi în funcţie prin decizii în justiţie.
Constantin Moşoiu, managerul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Craiova, şi-a primit timp de şase luni salariul fără să semneze însă vreun act. El nu a mai avut drept de semnătura din 22 octombrie 2009, decizia fiind luată de şefii săi de la Bucureşti. „S-a făcut o aşa numită evaluare la toţi directorii. Multora le-a fost retras dreptul de semnatură", a spus fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Mediului, Mihail Fâcă.
Moşoiu recunoaşte că a primit salariul de director, dar că nu a muncit pentru el: „Am venit la serviciu şi am monitorizat activitatea angajaţilor", spune acesta. În această perioadă, toate actele au avut trecut numele lui, dar a semnat în loc şeful de serviciu Cătălin Florescu.
În urmă cu şapte zile, şefii l-au informat că este din nou conducătorul instituţiei, cu drepturi depline. „De pe 9 aprilie am din nou drept de semnătură pe documente. Nu se ştie însă ce se va mai întâmpla. Eu cred c