Bucuresti si Buenos Aires, 12 aprilie 2010. Tango-ul - un mod de petrecere a timpului liber din ce in ce mai gustat, in egala masura de angajatii multinationalelor si de intreprinzatori.
"Este un mod ideal de a ma relaxa, a invata un dans deosebit, asculta muzica buna, si a cunoaste oameni interesanti" - Florina P., Avocat.
Tango-ul este un dans macho, in care barbatul isi asuma rolul de leader suprem, iar femeia, pe cel de follower, chiar daca numai o data sau de 2 ori pe saptamana.
Acel machism fata de care toti barbatii sunt nostalgici: sa se imbrace elegant, la costum, sa invite la dans femeile imbracate elegant si parfumate discret, printr-o inclinare abia perceptibila a capului, sa le conduca pe doamne la locurile loc, dupa terminarea muzicii, sa fie politicosi si gentlemeni, visatori la vremurile interbelice si saloanele bucurestene de atunci, pline de glamour si mister.
"Dintre toate dansurile, acesta reflecta cel mai bine personalitatea dansatorului, tocmai pentru ca nu se invata coregrafii, si fiecare va interpreta muzica in stilul sau unic, odata ce-si insusesc tehnica specifica acestui dans"- Lucia Mirzan, profesor de tango la Fabrica de Tango.
Lucia a studiat tango-ul in Buenos Aires, de la unii din maestrii de tango argentinian.
In tango, leaderul invata sa fii hotarat, neezitant, cand initiaza miscarea, iar follower-ul trebuie sa raspunda rapid si cat se poate de creativ.
Conexiunea dintre cei 2 este fundamentala: partenerii invata sa fie atenti unul la celalalt cel putin cat la propria persoana, invata sa astepte, sa nu anticipeze, sa aiba rabdare, sa se sprijine unul pe celalalt atunci cand se dezechilibreaza.
Trebuie sa inteleaga rolul celuilalt in dans, pentru a putea sa contribuie bine individual la unitatea perechii.
Tango-ul este un dans inteligent si creativ, bazat p