Bucureşteanca este antrenoare de fitness, de aerobic şi de nataţie. Tânăra face sport de performanţă de la 4 ani şi a câştigat zeci de premii şi medalii la concursurile naţionale şi internaţionale de triatlon, nataţie şi atletism.
Gerda Maria Dumitru face sport de de mai bine de 20 de ani şi spune că pentru ea activitatea fizică este un mod de viaţă. „Mi-a plăcut să fac mişcare de copil şi această pasiune a devenit în timp un mod de viaţă, dar şi un loc de muncă. Sunt antrenoare de fitness, aerobic şi nataţie de mai bine de 4 ani, de când eram în facultate“, povesteşte Gerda.
A lucrat la mai multe săli de sport private şi a observat îndeaproape cum este văzut sportul de către români. „Pentru bărbaţi, sala egal muşchi, iar pentru femei, sala egal slăbit. Cam acestea sunt motivele pentru care tinerii fac sport. Puţini sunt cei cărora natura le-a dat un corp frumos, fără a fi nevoie să muncească prea mult, şi care fac totuşi sport pentru a-şi menţine sănătatea“, a spus antrenoarea.
Ea consideră că românii nu au încă o educaţie sportivă şi că nu sunt conştienţi că sportul are infinit mai multe beneficii decât pierderea kilorgramelor. „Este adevărat că aspectul fizic este important, dar asta nu înseamnă că dacă nu avem probleme cu greutatea nu trebuie să facem sport. O jumătate de oră de mişcare ne ajută să scăpăm de radicalii liberi din organism, de toxine, să ne menţinem sănătatea inimii, a aparatului respirator, a articulaţiilor“, explică Gerda.
„Nu mă simt în largul meu în sălile de fiţe“
Ea a fost antrenoare şi la săli de fiţe, unde un abonament lunar la antrenamente costă chiar şi 400 de euro, dar acum lucrează la un club fără prea multe pretenţii unde, spune ea, se simte mai aproape de oamenii care vin la sală.
„Diferenţa între cei care dau sume exorbitante la saloanele de înfrumuseţare şi de sport şi cei