A trăit trei ani printre aborigenii din Australia şi a creat o artă aparte: pictura organico – sacrală - geometrică. A vândut tablouri în Canada, Japonia, Danemarca şi Israel.
De profesie tehnician, Răzvan Mirea a fost dintotdeauna atras de pictură. A ajuns în Australia în 1997, după ce s-a căsătorit cu o australiancă. Pe tărâmul ţării-continent a înţeles că pictura înseamnă călătorie. „Nu poţi picta fără să călătoreşti’, este crezul excentricului artist care a străbătut toată Australia într-o călătorie iniţiatică pe care o reflectă în operele sale.
Cele mai intense experienţe le-a avut în mijlocul naturii, împreună cu aborigenii alături de care a trăit şi cărora a încercat să le pătrundă misterele sacralităţii exprimate prin artă. „Am fost admis în tribul Galaroboloo, supranumit «oamenii apei sărate», care locuieşte pe malul Oceanului Indian în regiunea Kimberely. Sunt nişte oameni de o profunzime extraordinară, care respectă nişte tradiţii milenare. Un aborigen din acest trib îţi poate spune totul despre tine după zece minute de discuţii”, spune Răzvan. În privinţa simbolurilor sacre pe care aborigenii le desenează, ele sunt proprietatea tribului respectiv. „Fiecare trib din Australia are simboluri sacre pe care membrii altor triburi nu au voie să le utilizeze. Sunt simboluri-tabu. Nici eu nu le folosesc în picturile mele. Creaţiile mele vin din propriile călătorii. Eu nu sunt un turist. Sunt un călător. Şi asta pentru că, spre deosebire de un turist, eu nu cunosc punctul final al destinaţiei mele. Iar un călător devine ceea ce vede. Astfel, arta mea reprezintă călătoriile mele iniţiatice”, spune pictorul.
Vândut în toată lumea
Picturile lui Răzvan au ajuns pe pereţii colecţionarilor de pe toate continentele lumii. „Pe lângă tablouri, în Japonia am vândut şi Yidaki pictate. Este vorba de primele instrumente de suflat din lume, asemănă