Specialiştii de la Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) spun că cel mai prost drum naţional este DN 2, pe porţiunea dintre kilometrii 318 şi 328, adică de la Secuienii Noi, judeţul Neamţ, spre Moţca.
Pe acest tronson de 10 kilometri CNADNR a estimat că aproximativ 120.000 de metri pătraţi de carosabil sunt degradaţi.
Cele mai multe gropi din asfalt apărute după topirea zăpezii au fost acoperite, dar şoseaua continuă să prezinte probleme grave. „Între benzinăria dinainte de localitatea Horia şi sensul giratoriu de după această localitate, s-a dezvoltat o întreagă reţea de fisuri, care, dacă nu va fi remediată, anul viitor va produce degradări imense", a precizat Viorel Scutaru, directorul Regionalei Iaşi a CNADNR.
CITESTE SI:
Exclusiv/ Mogulii asfaltului au încasat pe metrul de şosea cât pe metrul de pistă olimpică de atletism
De asemenea, în comuna Săbăoani, de la kilometrul 342, drumul european intră cel mult în categoria „drumuri naţionale", dar şi aici cu probleme majore. Denivelările continuă pe teritoriul localităţilor Nisiporeşti şi Barticeşti. Unele au fost peticite, dar numai acolo unde au apărut şi gropi după îngheţ.
„Pe drum au fost făcute doar lucrări de întreţinere periodică. Aici măcinarea asfaltului sub efectul îngheţului este mult mai amplă", a declarat directorul Scutaru.
Potrivit acestuia, lucrarea a fost făcută şi predată de firma UMB Expedition, deţinută de Dorinel Umbrărescu, în anul 2004, şi a constat în reciclarea stratului de asfalt existent. A avut doi ani de garanţie şi de atunci se ocupă de întreţinerea drumului Direcţia de Drumuri şi Poduri sucursala Neamţ. Scutaru a mai precizat că abia pentru anul viitor este prevăzută o lucrare amplă de reabilitare a drumului european E58.
"Pe drum au fost făcute doar lucrări de întreţinere