Directorul adjunct al Şcolii „Ion Creangă" crede că educaţia şcolară trebuie să se împletească armonios cu cea părintească. Este revoltată când vede copii care suferă din cauza părinţilor.
Elena Băcanu, directorul adjunct al Şcolii cu clasele I-VIII „Ion Creangă", a pus, de multe ori, profesia mai presus de familie. A renunţat la weekend-uri şi vacanţe, ca să le împărtăşească micuţilor cât mai multe lucruri folositoare.
Nu este genul de dascăl sever. Cucereşte prin zâmbetu-i inconfundabil şi prin înţelepciune. Copil fiind, nu se poate să nu te ataşezi de o astfel de profesoară. Nu e de mirare că elevii pregăţiţi de Elena au obţinut premii la Olimpiadele judeţene şi naţionale.
„Cu mult tact - mă văd ca un dirijor - şi dacă acordăm bine «instrumentele», reuşim să obţinem «simfonia perfectă»", ne-a mărturisit profesoara.
Iubeşte profesia
În cei 15 ani de activitate la catedră, Elena Băcanu, profesor gradul I şi iniţiatoare a nenumărate proiecte, a fost motivată de faptul că-şi iubeşte cu adevărat profesia. Numai anul acesta, şcoala pe care o conduce are patru elevi calificaţi la faza naţională a olimpiadelor.
„De multe ori, vin foştii elevi să ne împărtăşească bucuriile lor. Sunt studenţi acum şi se mândresc că ne-au avut dascăli. Profesia noastră necesită mult tact, aşa că trebuie să mă adaptez încontinuu, să mă «reinventez». Noi, dascălii, nu trebuie să îmbătrânim niciodată, copiilor le plac profesorii tineri", ne-a spus Elena.
Suferă pentru copii
„Educaţia şcolară nu poate fi eficientă dacă nu se împleteşte cu educaţia primită acasă, din partea părinţilor. De asemenea, exemplele oferite de societate sunt hotărâtoare. Puterea exemplului personal este foarte importantă în educaţie", a spus directorul adjunct al Şcolii „Ion Creangă".
Elena crede că un mare impact asupra copiilor îl are şi mass-media, emisiunile tv. C