O persoana alergica la polen si praf nu este ferita de pericolul reactiei organismului nici la ea acasa. Exista cel putin zece locuri in care exista capcane alergice, in ciuda curateniei si prafului sters in fiecare zi.
Odata identificate, te poti sfatui cu medicul tau care este cea mai buna metoda de a te feri de alergeni.
Poate nu stiai, dar pamantul florilor tale ascunde astfel de alergeni. Tocmai de aceea, limiteaza-te in a le uda doar si lasa pe altcineva sa le schimbe pamantul sau sa le faca menajul, informeaza webmd.com.
Nu mai este un secret pentru nimeni. Animalul de companie si un alergic nu pot sta in aceeasi camera, cu atat mai mult sa doarma in acelasi pat. Parul animalului, oricat de mic, mare sau blanos ar fi, este daunator persoanelor care au aceasta sensibilitate. Alergicii resimt acest lucru si daca ajung in camera respectiva imediat dupa ce cainele a plecat de acolo.
Covoarele si cuverturile sunt depozite de alergeni. De cele mai multe ori, praful nu se vede si sunt persoane care aerisesc sau spala covoarele dupa foarte multe zile. Acesta este si motivul pentru care ele se impregneaza de praf si atunci cand calci pe covor sau intinzi patura, alergenii sunt eliberati in atmosfera si de acolo mai este doar un pas pana la declansarea unei crize alergice.
Cartile sunt si ele un mediu propice prafului, resturilor de hartie si factorilor alergici. Biblioteca ta este o alta ascunzatoare pentru alergeni si este practic imposibil sa eviti acest lucru pentru ca, pe langa praful din camera, in biblioteca mai exista si resturi de hartie ale cartilor, in special ale celor vechi.
Canapeauna moale este si ea periculoasa pentru persoanele alergice. Este ascunzatoarea perfecta de praf, iar daca este doar din bumbac, cu atat mai mult. Canapelele din piele si vinilin ascund praful in parti sau pe