Zeci de persoane îşi duc traiul în cocioabe insalubre, lângă depoul CFR. Cei de aici trăiesc în nişte condiţii greu de imaginat. Ei îşi împart viaţa cu o haită impresionantă de câini.
Accidentul în care micuţul de doi ani a fost lovit de tren şi a supravieţuit a adus în prim-plan condiţiile în care trăiesc cele peste 50 de persoane la periferia Aradului şi a vieţii. Aceştia abia supravieţuiesc de pe o zi pe alta şi trăiesc din mila oamenilor sau comerţul cu fier vechi. „Noi suntem veniţi din Cluj şi stăm aici de câţiva ani deja. E bine aici şi ne descurcăm cum putem”, a spus Cristina B., mamă la 20 de ani, mătuşa băieţelului lovit de tren.
Daniela B., o altă locatară a zonei, spune că ea nu stă foarte mult pe acolo. „Eu ieri am venit, că am stat la tati două luni, aşa că încă nu ştiu ce e pe aici”, a spus Daniela B.
Îi ajută CFR-iştii
Angajaţii depoului CFR din apropiere spun că îi mai ajută din când în când pe cei 50 de vecini ai lor. „Mai vin la noi după apă că aici e singura sursă de apă pe care o au. Le dăm, ce să facem cu ei”, a povestit Mihai Momin, pompier la depou.
Bărbatul mai spune că atunci când reuşesc să strângă nişte bănuţi, aceştia vin şi îşi iau cafea de la aparatul montat în depou.
Autorităţile monitorizează
Conform Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, acolo trăiesc şi opt copii care se află sub monitorizarea inspectorilor. „Toţi copiii care se află acolo se află sub monitorizarea asistenţilor sociali care fac vizite periodice şi discută cu părinţii acestora”, a declarat Angelica Stana, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.
Lucrătorii sociali de la primărie susţin că situaţia este cunoscută. „Cei ce şi-au făcut adăpostul acolo au mai fost evacuaţi, dar se întorc mereu. Noi demarăm anchete sociale la solicitarea DGASPC ş